Rygning Blandt Unge

En del af de unge der ryger lejlighedsvist bliver dagligrygere når de starter på en ungdomsuddannelse. Rygning blandt unge.

Rygning Faktalink

Det er baggrunden for en meget ambitiøs tobakshandleplan hvor et bredt flertal af folketingets partier sætter ind med en lang række af initiativer der effektivt skal forebygge og bremse rygning blandt børn og unge.

Rygning blandt unge. Rygning på ungdomsuddannelserne blandt unge som er igang med en ungdomsuddannelse er der stor forskel på rygevanerne alt efter om der er tale om en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse. Problemet er fortsat stort hver dag begynder 40 danske børn og unge at ryge og på længere sigt vil ca. Der er også flere rygere blandt de unge hvis forældre har en kort uddannelse.

Måske tror du ligesom mange andre unge at det er flere end det i virkeligheden er. Når man bliver udsat for passiv rygning har man tit irritation i næse og hals og hovedpine. Kun 9 af danske rygere begyndte at ryge efter 20 årsalderen.

Forskning har påvist at unge mellem 13 og 18 år der ryger dagligt også ofte har en række fysiske og psykiske helbredsproblemer. I alt 26 pct. Halvdelen af dem der fortsætter med at ryge dø omkring ti år før tid på.

Forudsætningen for at tobaksforebyggelse hos børn og unge kan lykkes er derfor at tobaksforebyggelse og støtte til rygestop målrettet voksne samtidig intensiveres. Rygning er den største enkeltstående årsag til sygdom og død i danmark og den største trussel mod folkesundheden. Rygning blandt børn og unge de allerfleste begynder at ryge som mindreårige.

Blandt elever på erhvervsskoler er det omkring 38 pct der ryger. Af de 13 årige ryger hver dag eller en gang imellem. Hvis ens forældre udsætter en for passiv rygning i en tidlig alder har du større chancer for selv at blive ryger.

Det betyder at 95 pct. Mange unge vil gerne stoppe cirka 8 ud af 10 blandt de 16 24 årige ønsker at stoppe med at ryge. Fakta er at langt størstedelen af unge ikke ryger.

Unge der bliver udsat for passiv rygning har større risiko for at få hjerte kar sygdomme og lungekræft. Blandt de 15 årige er der flere der ryger hver dag eller en gang imellem 17 pct. Jo færre voksne der ryger des færre børn og unge begynder at ryge.

Af gymnasieleverne ryger dagligt eller lejlighedsvist. Men rygning kan være svært at stoppe med da det kan hænge sammen med måden man er social på.

Unges Rygevaner Kraeftens Bekaempelse

Rygning Blandt Unge Derfor Ryger Vi Youtube

Rygning Faktalink Light Faktalink

Nye Tal For Mange Danskere Ryger Stadig En Helhjertet Indsats

Ugens Tal Uge 34 2020

Ny Rapport Om Rygning Jeg Stopper Nar Jeg Bliver Aegte Voksen

Norge Viser Vejen Til Faerre Unge Rygere Vidensrad For Forebyggelse

Sadan Far Vi Unge Til At Holde Sig Fra Smogerne

Ugens Tal Uge 12 2017

Kraeftens Bekaempelse Forventer En Halvering Af Antal Born Og Unge Der Begynder At Ryge

Eksplosion I Rygning Blandt Unge Piger Klaus K Blog

Skolen Kan Afgore Om Eleverne Ryger Naestved Netavis

Hvor Mange Ryger Kraeftens Bekaempelse

Unge Ikke Rygere Eksperimenterer Med E Cigaretter

Cigaretter Er Billige Og Rygning Er Cool Blandt Unge Nyheder Fra Bornholm Bornholms Tidende

Rygning Blandt Unge Projekt By Cecilie Koch

Stor Stigning I Antallet Af Unge Rygere Dagens Medicin

Ni Kommuner Vil Totalt Udrydde Rygning Blandt Unge Tv 2 Lorry

Unge Og Rygning Kraeftens Bekaempelse


Next article Previous Articles
no comments yet :
Add new comment
Comment url
Related Post :
rygning blandt unge,rygning blandt unge statistik
close